ІІ тур Всеукраїнського Конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»
за секціями:
«Технологія виробництва продукції тваринництва» та
«Технологія переробки продукції тваринництва»
Увага!
Наказ МОН від 31.05.2022 р. №508
Попередні результати II туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань 20 «Аграрні науки та продовольство», спеціальність 204 «Технологія виробництва та переробки продукції тваринництва» на базі Миколаївського національного аграрного університету у 2021-2022 навчальному році
Регламентація конкурсу
Наказ 38-О від 15.03.2022р. «Про проведення другого туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2021-2022 н.р.»
Наказ «Про проведення Всеукраїнського Конкурсу студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей у 2021-2022 навчальному році»
Положення про Всеукраїнський конкурс студентських наукових робіт з галузей знань і спеціальностей, затвердженого наказом МОН України від 18.04.2017 №605
Запрошення для участі в II турі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань 20 «Аграрні науки та продовольство», спеціальності 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» за секціями: «Технологія виробництва продукції тваринництва» та «Технологія переробки продукції тваринництва»
Інформаційний лист про ІІ тур Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань 20 «Аграрні науки та продовольство», спеціальності 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» за секціями: «Технологія виробництва продукції тваринництва» та «Технологія переробки продукції тваринництва»
Методичні рекомендації з проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань 20 «Аграрні науки та продовольство», спеціальності 204 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» за секціями: «Технологія виробництва продукції тваринництва» та «Технологія переробки продукції тваринництва»
Мета конкурсу
Створення
умов для розвитку інтелектуального потенціалу талановитої молоді
Підтримка
наукової та творчої роботи здобувачів вищої освіти
Стимулювання
інтересу здобувачів вищої освіти до дослідницької роботи
Оволодіння
здобувачами вищої освіти інноваційними технологіями
Умови проведення Конкурсу
У Конкурсі можуть брати участь студенти, які здобувають вищу освіту за освітнім ступенем бакалавра та магістра. Конкурсна комісія Вашого закладу вищої освіти обирає не більше трьох, і не менше двох кращих наукових робіт окремо для кожної секції зі спеціальності 204-«Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва».
На Конкурс подаються оформлені відповідно до вимог наукові роботи з актуальних проблем, які є пошуковими за характером, впроваджені у виробництво або навчальний процес.
Одна наукова робота може мати не більше двох авторів, за наявності у них спільних матеріалів за темою наукової роботи, та одного наукового керівника.
Не приймаються роботи, які подавалися на інші конкурси, були удостоєні нагород НАН України та органів державної влади.
Роботи необхідно направити на адресу Миколаївського національного аграрного університету до 15 лютого 2022 року (термін відправки робіт встановлюється за поштовим штемпелем).
ІІ тур Конкурсу буде проведено у два етапи:
- перший етап – заочний – рецензування робіт (до 17.03.2022 р.);
- другий етап – підсумкова науково-практична конференція – у режимі відеоконференції (до 13.04.2022 р.).
За результатами рецензування до 31.03.2022 р. буде сформовано:
- рейтинговий список;
- списки запрошених для участі у конференції та їхніх наукових робіт;
- рецензії на всі наукові роботи, подані на Конкурс.
Програма підсумкової науково-практичної конференції ІІ етапу ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з освітньої спеціальності 204 «Технологія ВППТ», секції: «Технологія виробництва продукції тваринництва» та «Технологія переробки продукції тваринництва» яка відбудеться 14 квітня 2021 року на базі факультету ТВППТСБ Миколаївського НАУ
10.00 – 10.30 – відкриття підсумкової науково-практичної конференції Конкурсу.
Посилання на відеоконференцію: https://zoom.us/j/99229727145?pwd=MGFiNTNpZFhjcHZudlUzeDVrRWNndz09
Ідентифікатор конференції: 992 2972 7145
Код доступу: 2021
10.30 – 13.00 – проведення підсумкової науково-практичної конференції для захисту робіт в режимі відеоконференцій на секційних засіданнях:
1. Секція: «Технологія виробництва продукції тваринництва»
Посилання на відеоконференцію: https://zoom.us/j/99229727145?pwd=MGFiNTNpZFhjcHZudlUzeDVrRWNndz09
Ідентифікатор конференції: 992 2972 7145
Код доступу: 2021
2. Секція: «Технологія переробки продукції тваринництва»
Посилання на відеоконференцію: https://zoom.us/j/96940731199?pwd=WlFkZnFLekl0MFI4b2JjNmlYVU5WUT09
Ідентифікатор конференції: 969 4073 1199
Код доступу: 2021
13.00 – 14.00 – обідня перерва;
14.00 – 15.00 – робота Галузевої комісії Конкурсу. Підведення підсумків науково-практичної конференції (посилання на відео конференцію отримують лише члени Галузевої конкурсної комісії);
Посилання на відеоконференцію: https://zoom.us/j/99229727145?pwd=MGFiNTNpZFhjcHZudlUzeDVrRWNndz09
Ідентифікатор конференції: 992 2972 7145
Код доступу: 2021
16.00 – оголошення переможців Конкурсу та закриття конференції.
Посилання на відеоконференцію: https://zoom.us/j/99229727145?pwd=MGFiNTNpZFhjcHZudlUzeDVrRWNndz09
Ідентифікатор конференції: 992 2972 7145
Код доступу: 2021
Переможці Конкурсу з освітньої спеціальності 204 «ТВППТ», секції: «Технологія виробництва продукції тваринництва» та «Технологія переробки продукції тваринництва» у 2020-2021 навчальному році.
№ з/п | ПІБ конкурсанта (ів) | ВНЗ |
Наукова робота/Шифр |
|
Секція «Технологія виробництва продукції тваринництва» | ||||
1 | Антипов Ростислав Богданович, Кущ Олена Юріївна диплом І ступеня |
Миколаївський НАУ, НУ «Полтавська політехніка ім. Ю. Кондратюка» |
Технологія бджільництва | |
2 | Плечко Оксана Сергіївна, Кохана Олена Дмитрівна диплом І ступеня |
Сумський НАУ | Передзабійна маса | |
3 | Рикова Тетяна Вікторівна диплом ІІ ступеня |
НТУ сільського господарства ім. Петра Василенка | Лактація корів | |
4 | Рудь Марія Вадимівна, Ткаченко Юлія Олександрівна диплом ІІ ступеня |
НУБіП України | Добробут свиней | |
5 | Гарбар Анастасія Володимирівна, Рассолова Маргарита диплом ІІ ступеня |
Одеський ДАУ | Яловичина | |
6 | Ніколаєва Альона Олегівна диплом ІІІ ступеня |
Дніпровський ДАЕУ | Телиця-первістка | |
7 | Слободенюк Катерина Володимирівна, Роївський Олександр Іванович диплом ІІІ ступеня |
Поліський національний університет | Молочне скотарство | |
8 | Онищак Лілія Миколаївна, Іванова Ганна Григорівна диплом ІІІ ступеня |
Миколаївський НАУ | Технологія свинарства | |
9 | Заболотна Віра Костянтинівна диплом ІІІ ступеня |
Сумський НАУ | Блекі | |
10 | Мурований Андрій Олександрович, Мартинюк Дмитро Олександрович диплом ІІІ ступеня |
Подільський ДАТУ | Відгодівля свиней | |
Секція «Технологія переробки продукції тваринництва» | ||||
1 | Івонюк Маргарита Вікторівна, Доля Карина Вʼячеславівна диплом І ступеня |
Миколаївський НАУ | Варені ковбаси | |
2 | Дмитрів Анастасія Зіновіївна диплом І ступеня |
НУ «Львівська політехніка» | Пробіотичні мікроорганізми | |
3 | Поліщук Надія Валеріївна, Кравець Максим Анатолійович диплом ІІ ступеня |
Луцький НТУ | Перепілка | |
4 | Поліщук Юлія Русланівна диплом ІІ ступеня |
Білоцерківський НАУ | Перепелине яйце | |
5 | Калініченко Анна Сергіївна, Маринін Олександр Михайлович диплом ІІІ ступеня |
НУБіП України | Якість харчових яєць | |
6 | Сідлецька Ганна Андріївна диплом ІІІ ступеня |
Одеська НАХТ | Корисні продукти | |
7 | Мацюк Аліна Вікторівна, Кравчук Оксана Юріївна диплом ІІІ ступеня |
Вінницький НАУ | Транспортування | |
8 | Ярова Дарʼя Сергіївна, Колісанова Вікторія Іванівна диплом ІІІ ступеня |
Миколаївський НАУ | Рибна продукція-якість |
Підсумки І етапу ІІ туру
Згідно з наказом Міністерства освіти і науки України від 24.11.2020 року № 1457 Миколаївський національний аграрний університет визначено базовим закладом вищої освіти, в якому створено галузеву конкурсну комісію для проведення ІІ туру Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт у 2020-2021 навчальному році (далі Конкурс) з галузі знань 20 «Аграрні науки та продовольство» зі спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва», секції: «Технологія виробництва продукції тваринництва»; «Технологія переробки продукції тваринництва».
Для участі у ІІ турі Конкурсу надійшло 43 роботи (70 учасників) з 13 закладів вищої освіти. З 15 лютого по 17 березня тривав перший етап ІІ туру – рецензування студентських наукових робіт членами Галузевої конкурсної комісії. Кожну роботу рецензували два незалежних рецензенти. Наукові роботи не подавались на рецензування до закладів вищої освіти, в яких навчаються їх автори. За результатами рецензування сформовано рейтинговий список наукових робіт. Конкурсні роботи були оцінені за секцією «Технологія виробництва продукції тваринництва» в інтервалі від 26,5 до 90,5 балів, за секцією «Технологія переробки продукції тваринництва» – від 37,5 до 84,0 балів (середній бал за результатами двох рецензій). Одну роботу було знято з участі в конкурсі через академічну недоброчесність.
Наступний II етап II туру – захист робіт на підсумковій науково- практичній конференції – відбудеться 14 квітня 2021 року. Даний захід відбудеться у режимі відеоконференцїі з використанням сервісу Zoom. Для участі у II етапі II туру Конкурсу запрошуються автори наукових робіт, які були оцінені рецензентами за секцією «Технологія виробництва продукції тваринництва» у 69,5 і вище балів, за секцією «Технологія переробки продукції тваринництва» – у 69,0 і вище балів. Це автори 18 студентських робіт. Запрошені учасники повинні підготувати доповідь за поданою на Конкурс роботою та її презентацію у програмі PowerPoint. На першому слайді презентації вказується лише шифр роботи і її назва. Назва закладу вищої освіти та відомості про наукового керівника не наводяться. Регламент доповіді – не більше 5 хв.
Рейтинговий список наукових робіт з освітньої спеціальності
204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва»,
у 2020-2021 навчальному році
№ |
№ реєстрації | Шифр роботи | Середній бал |
Рецензії |
|
секція «Технологія виробництва продукції тваринництва» |
|||||
1 |
1 | Технологія бджільництва | 90,5 | Рецензія | |
2 |
18 |
Телиця-первістка |
82,0 |
Рецензія | |
3 |
8 |
Лактація корів |
81,5 |
Рецензія | |
4 |
16 |
Добробут свиней |
81,0 |
Рецензія | |
5 |
20 |
Яловичина |
80,0 |
Рецензія | |
6 |
13 |
Передзабійна маса |
78,5 |
Рецензія | |
7 |
10 |
Молочне скотарство |
74,0 |
Рецензія | |
8 |
2 |
Технологія свинарства |
71,5 |
Рецензія | |
9 |
4 |
Відгодівля свиней |
71,0 |
Рецензія | |
10 |
14 |
Блекі |
69,5 |
Рецензія | |
11 |
19 |
Бджілка |
69,0 |
Рецензія | |
12 |
6 |
Ріст молодняку |
68,0 |
Рецензія | |
13 |
23 |
Помісний молодняк |
68,0 |
Рецензія | |
14 |
3 |
Жиропіт |
66,5 |
Рецензія | |
15 |
7 |
Мікроклімат пташників |
64,5 |
Рецензія | |
16 |
11 |
Розведення тварин |
64,0 |
Рецензія | |
17 |
24 |
Режим доїння |
57,0 |
Рецензія | |
18 |
5 |
Яєчне курівництво |
55,0 |
Рецензія | |
19 |
17 |
Підгодівля бджіл |
55,0 |
Рецензія | |
20 |
21 |
Розшукові собаки |
52,0 |
Рецензія | |
21 |
9 |
Корми |
49,0 |
Рецензія | |
22 |
12 |
Годівля тварин |
45,5 |
Рецензія | |
23 |
22 |
М’ясокомбінат |
44,5 |
Рецензія | |
24 | 15 |
Виробництво продукції тваринництва |
26,5 | ||
секція «Технологія переробки продукції тваринництва» |
|||||
1 |
1П | Варені ковбаси | 84,0 | Рецензія | |
2 | 11П | Пробіотичні мікроорганізми | 82,0 | Рецензія | |
3 | 17П | Перепілка | 74,5 | Рецензія | |
4 | 14П | Перепелине яйце | 72,0 | Рецензія | |
5 | 15П | Якість харчових яєць | 71,5 | Рецензія | |
6 | 5П | Корисні продукти | 71,0 | Рецензія | |
7 | 16П | Транспортування | 70,0 | Рецензія | |
8 | 2П | Рибна продукція-якість | 69,0 | Рецензія | |
9 | 19П | Масло | 68,5 | Рецензія | |
10 | 18П | Туша | 64,0 | Рецензія | |
11 | 10П | М’ясне птахівництво | 63,5 | Рецензія | |
12 | 7П | Якість м’яса | 60,5 | Рецензія | |
13 | 6П | М’ясний делікатес | 56,5 | Рецензія | |
14 | 4П | Еко-мʼясо | 51,0 | Рецензія | |
15 | 12П | Переробка молока | 50,5 | Рецензія | |
16 | 8П | Сир | 50,5 | Рецензія | |
17 | 13П | Використання дріжджів | 46,0 | Рецензія | |
18 | 3П | М’ясопродукт | 41,5 | Рецензія | |
19 | 9П | Хмарочос | 37,5 | Рецензія |
Список запрошених здобувачів вищої освіти для участі у підсумковій науково- практичній конференції Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з освітньої спеціальності 204 «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» у 2020-2021 навчальному році
№ з/п | ПІБ конкурсанта (ів) | ВНЗ | Наукова робота / шифр | |
Секція «Технологія виробництва продукції тваринництва» |
||||
1 | Антипов Ростислав Богданович
Кущ Олена Юріївна |
Миколаївський НАУ
НУ «Полтавська політехніка ім. Ю. Кондратюка» |
Технологія бджільництва | |
2 | Гарбар Анастасія Володимирівна
Россолова Маргарита |
Одеський ДАУ | Яловичина | |
3 | Заболотна Віра Костянтинівна | Сумський НАУ | Блекі | |
4 | Мурований Андрій Олександрович
Мартинюк Дмитро Олександрович |
Подільський ДАТУ | Відгодівля свиней | |
5 | Ніколаєва Альона Олегівна | Дніпровський ДАЕУ | Телиця-первістка | |
6 | Онищак Лілія Миколаївна
Іванова Ганна Григорівна |
Миколаївський НАУ | Технологія свинарства | |
7 | Плечко Оксана Сергіївна
Кохана Олена Дмитрівна |
Сумський НАУ | Передзабійна маса | |
8 | Рикова Тетяна Вікторівна | НТУ сільського господарства ім. Петра Василенка | Лактація корів | |
9 | Рудь Марія Вадимівна
Ткаченко Юлія Олександрівна |
НУБіП України | Добробут свиней | |
10 | Слободенюк Катерина Володимирівна
Роївський Олександр Іванович |
Поліський національний університет | Молочне скотарство | |
Секція «Технологія переробки продукції тваринництва» |
||||
1 | Дмитрів Анастасія Зіновіївна | НУ «Львівська політехніка» | Пробіотичні мікроорганізми | |
2 | Івонюк Маргарита Вікторівна
Доля Карина Вʼячеславівна |
Миколаївський НАУ | Варені ковбаси | |
3 | Калініченко Анна Сергіївна
Маринін Олександр Михайлович |
НУБіП України | Якість харчових яєць | |
4 | Мацюк Аліна Вікторівна
Кравчук Оксана Юріївна |
Вінницький НАУ | Транспортування | |
5 | Поліщук Надія Валеріївна
Кравець Максим Анатолійович |
Луцький НТУ | Перепілка | |
6 | Поліщук Юлія Русланівна | Білоцерківський НАУ | Перепелине яйце | |
7 | Сідлецька Ганна Андріївна | Одеська НАХТ | Корисні продукти | |
8 | Ярова Дарʼя Сергіївна
Колісанова Вікторія Іванівна |
Миколаївський НАУ | Рибна продукція-якість |
Відгуки, зауваження та пропозиції щодо проведення Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт зі спеціальності «надсилати на електронну адресу konstud.mon@ukr.net
Роботи надсилати за адресою:
Миколаївський національний аграрний університет, вул. Георгія Гонгадзе, 9, м. Миколаїв, 54020.
ookravchenko@mnau.edu.ua
(0512)-70-95-81 – оргкомітет Конкурсу;
(096)-344-69-19 – секретар.
Секретар галузевої конкурсної комісії:
Кравченко Олена Олександрівна – канд. с.-г. наук, доцент, доцент кафедри генетики, годівлі тварин та біотехнології, заступник декана з НДР
Схема проїзду до університету:
- від залізничного вокзалу: маршрутне таксі № 8, 21 до зупинки «Аграрний університет»
- від центрального автовокзалу: маршрутне таксі № 8, 20, 21, 31 до зупинки «Аграрний університет»