Народилася 28 серпня 1960 року в м. Миколаєві. У 1977 р. закінчила ЗОШ №24 м. Миколаєва і вступила до Херсонського с.-г. інституту ім. А. Д. Цюрупи на відділення рибництва. У 1982 р. після закінчення навчання почала працювати у Миколаївському обласному рибокомбінаті, спочатку на посаді інженера-рибовода планово-виробничого відділу, а потім головним інженером рибоводного комбінату. З 1992 р. і до цього часу працює у Миколаївському національному аграрному університеті. 2012 р. у вченій спеціалізованій раді Інституту рибного господарства НААН України захистила дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата с.-г. наук на тему «Біотехнічні основи вирощування рибопосадкового матеріалу з підвищеною масою для зариблення малих водойм півдня України».
Основна наукова робота пов’язана з вирішенням проблемних питань щодо удосконалення технології вирощування і розведення риби. Наукові дослідження спрямовані на встановлення результативності застосування ресурсозберігаючих технологій вирощування рибопосадкового матеріалу підвищеної маси та товарної риби.
- «Технологія виробництва продукції аквакультури» (курс 3-й, 1-го РВО, СВО: «Бакалавр», освітньої спеціальності 204 – «ТВППТ»;
- «Технологія консервування плодів та овочів» (курс 3-й, 1-го РВО, СВО «Бакалавр», освітньої спеціальності 181 – «Харчові технології»);
- «Технологія виробництва кулінарної продукції (ч. 1, 2, 3, 4)» (курс 3-й, 1-го РВО, СВО: «Бакалавр», освітньої спеціальності 181 – «Харчові технології»);
- «Дієтологія» (курс 2-й, 1-го РВО, СВО: «Бакалавр», освітної спеціальності 241 – «Готельно-ресторана справа»);
- «Технології продукції ресторанного господарства» (курс 3-й, 1-го РВО, СВО: «Бакалавр», освітньої спеціальності 241 – «Готельно-ресторана справа».
- Данильчук Г. А. Економічна ефективність вирощування цьоголіток підвищеної маси / Г. А. Данильчук // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2014. – Вип. 4 (81). – С. 178-183.
- Данильчук Г. А. Вплив технологічних параметрів на рибогосподарські показники цьоголіток / Г. А. Данильчук, О. О. Кравченко, М. Г. Савчук // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – 2014. – Вип. 3 (80) – С. 189-194.
- Данильчук Г. А. Товарна якість ставової риби / Г. А. Данильчук, М. Є. Ніколаєв // Вісник Сумського національного аграрного університету, серія “Тваринництво”. – Суми, 2015. – Вип. 2 (27). – С. 101-103.
- Данильчук Г. А. Морфометричні показники та м’ясна якість риби / Г. А. Данильчук, Д. А. Карпенко // Вісник Сумського національного аграрного університету : серія «Тваринництво». – Суми, 2015. – Вип. 2 (27). – С. 104-107.
- Danylchuk G. A. Evaluationofthenutritivevalueoffishaliveanddeveloped / A. Danylchuk, A. G. Datshuk // Наука, освіта, суспільство: актуальні питання і перспективи розвитку / ГО «Інститут інноваційної освіти»; Науково-учбовий центр прикладної інформатики НАН України. У 2-х частинах. – Київ : ГО «Інститут інноваційної освіти», 2016. – ч. 2. – С. 198-201.
- Данильчук Г. А., Андрєєва Д. М. Вплив способів обробки на поживні показники ставової рибної продукції. Таврійський науковий вісник. 2020. Вип. 111. С. 174-181.
- Данильчук Г. А., Руда А. М. Оцінка мясної якості товарної риби. Таврійський науковий вісник, 2019. Вип. 106. С. 172-179.
- Технологія виробництва продукції аквакультури. Ч. VI – “Індустріальне рибництво” [Електронний ресурс] : метод. реком. для вивчення курсу та самост. роботи студ. за напрямом підготовки 6.090102-“ТВППТ” / уклад. Г. А. Данильчук. — Електрон. текст. дані. – Миколаїв : МНАУ, 2015. – 48 с.
- Технологія виробництва продукції аквакультури [Електронний ресурс] : метод. реком. для здобувачів ступеня вищої освіти “Бакалавр” спеціальності 204 “ТВППТ” ч. VII”Переробка риби” / уклад. Г. А. Данильчук. — Електрон. текст. дані. – Миколаїв : МНАУ, 2016. – 52 с.
- Технологія виробництва продукції аквакультури [Електронний ресурс] : метод. реком. індивідуальні розрахункові завдання для здобувачів вищої освіти ступеня “бакалавр” спеціальності 204 “ТВППТ” денної та заочної форм навчання / уклад. Г. А. Данильчук. — Електрон. текст. дані. – Миколаїв : МНАУ, 2017. – 48 с.
- Технологія виробництва продукції аквакультури [Електронний ресурс] : метод. реком. для виконання лабораторно-практичних занять та самостійної роботи здобувачами вищої освіти факультету ТВППТ / уклад. Г. А. Данильчук. — Електрон. текст. дані. – Миколаїв : МНАУ, 2018. – 104 с.
- Технологія виробництва продукції аквакультури [Електронний ресурс] : метод. реком. для виконання лабораторно-практичних занять здобувачами вищої освіти СВО “Бакалавр” освітньої спеціальності 204 “ТВППТ” / уклад. Г. А. Данильчук. – Електрон. текст. дані. – Миколаїв : МНАУ, 2018. – 80 с.
- Данильчук Г. А., Петрова О. І., Стріха Л. О. Технологія консервування плодів і овочів : метод. реком. для виконання лабораторних занять здобувачами вищої освіти галузі знань 18 – “Виробництво та технології” 1-го РВО, СВО “Бакалавр” – освітня спеціальність 181 – “Харчові технології”, кваліфікація “Інженер-технолог”. Миколаїв : МНАУ, 2020. 53 с.
- Технологічна практика : метод. реком. з навчальної практики для здобувачів вищої освіти СВО “Бакалавр” освітньої спеціальності 181 – “Харчові технології” / Т. В. Підпала, О. І. Петрова, Л. О. Стріха, Г. А. Данильчук, О. С. Крамаренко. – Миколаїв : МНАУ, 2020. – 17 с.
- Виробнича практика : метод. реком. з виробничої практики для здобувачів вищої освіти СВО “Бакалавр” освітньої спеціальності 181 – “Харчові технології” денної форми навчання / уклад. : Т. В.Підпала, Л. О. Стріха, О. І. Петрова, Г. А. Данильчук, О. С. Крамаренко. – Електрон. текст. дані. – Миколаїв : МНАУ, 2020. – 26 с.
- Підпала Т. В., Петрова О. І., Данильчук Г. А. Товарознавство харчових продуктів (частина 1 – «Товарознавство продовольчих товарів рослинного походження»): методичні рекомендації для практичних занять для здобувачів вищої освіти СВО «Бакалавр» освітньої спеціальності 181 «Харчові технології», денної форми навчання, 2021. 71 с.
- Підпала Т. В., Стріха Л.О., Данильчук Г.А. Товарознавство харчових продуктів (частина 2 – «Товарознавство продовольчих товарів тваринного походження»): методичні рекомендації для практичних занять для здобувачів вищої освіти СВО «Бакалавр» освітньої спеціальності 181 «Харчові технології», денної форми навчання, 2021. 57 с.
- Підпала Т. В., Данильчук Г.А., Стріха Л.О. Технологія виробництва кулінарної продукції методичні рекомендації для виконання курсового проекту здобувачами вищої освіти СВО «Бакалавр» освітньої спеціальності 181 «Харчові технології», денної форми навчання, 2021. 22 с.
Ясевін Сергій Євгенович, Зайцев Євген Миколайович, Стріха Людмила Олександрівна, Данильчук Галина Анатоліїївна СПОСІБ СТВОРЕННЯ СТАДА ВЕЛИКОЇ РОГАТОЇ ХУДОБИ З ВИСОКОЮ МОЛОЧНОЮ ПРОДУКТИВНІСТЮ Патент на корисну модель 05.04.2019 р. № 201903447, 19.09.2019 р., 137782