Трибрат Руслан Олександрович
заступник завідувача кафедри, кандидат сільськогосподарських наук, доцент
Народився у 1978 році. 2000 року з відзнакою закінчив Миколаївську державну аграрну академію (нині – Миколаївський національний аграрний університет), здобувши кваліфікацію магістра із зооінженерії. З 2000 по 2006 рік працював на посаді асистента кафедри спеціальної зоотехнії Миколаївського національного аграрного університету, а з 2006 року і донині – на посаді доцента кафедри, та з 2008 року займає посаду заступника декана факультету ТВППТСБ з навчальної роботи.
Дисертацію на здобуття наукового ступеня кандидата сільськогосподарських наук за спеціальністю 06.02.01 – “Розведення та селекція тварин” успішно захистив у 2005 році. У 2008 році Руслану Олександровичу присвоєне вчене звання доцента кафедри технології виробництва продукції тваринництва. Стаж роботи – 22 роки.
Удосконалення методів оцінки племінних та продуктивних якостей свиней. Приймає участь в організація робіт перепелиної ферми та розробці технологій ефективного виробництва яєць і м’яса перепелів в умовах навчально-виробничо-дослідної перепелиної ферми інституту післядипломної освіти МНАУ. Приймає участь в комісії Міністерства аграрної політики та продовольства України по апробуванню суб’єктів з племінної справи в Миколаївській області. Займається дорадницькою діяльністю. Загальна кількість наукових праць – 32.
У 2011 році нагороджено Знаком “Відмінник аграрної освіти та науки” ІІІ ступеня та має грамоти Міністерства аграрної політики та продовольства і його підрозділу – Департаменту аграрної освіти, науки та дорадництва (2008, 2009рр.).
- «Технологія бродильних виробництв» (курс 3-й, 1-го РВО, СВО: «Бакалавр», освітньої спеціальності 181 – «Харчові технології»);
- «Устаткування закладів готельно-ресторанного господарства» (курс 4-й, 1-го РВО, СВО «Бакалавр» спеціальність 241 – «Готельно-ресторанна справа»);
- «Технологія бродильних виробництв» (курс 3-й, 1-го РВО, СВО: «Бакалавр», освітньої спеціальності 181 – «Харчові технології»);
- «Технологічне обладнання та технологія переробки молока та м’яса» (курс 1-й, 2-го РВО, СВО: «Магістр», освітньої спеціальності 204 – «ТВППТ»);
- «Технологічне обладнання галузі» (курс 2-3-й, 1-го РВО, СВО: «Бакалавр», освітньої спеціальності 181 – «Харчові технології»);
- «Технологічне обладнання галузі» (курс 2-й, РВО, СВО: «Молодший бакалавр», освітньої спеціальності 181 – «Харчові технології»);
- «Технологія полісахаридів» (курс 3-й, 1-го РВО, СВО: «Бакалавр», освітньої спеціальності 181 – «Харчові технології»);
- «Процеси і апарати харчових виробництв» (курс 3-й, 1-го РВО, СВО «Бакалавр» освітньої спеціальності 181 – «Харчові технології»);
- «Науково-дослідницький практикум» (курс 2-й, 2-го РВО, СВО «Магістр» освітньої спеціальності 181 – «Харчові технології»);
- «Енологія» (курс 2-й, 1-го РВО, СВО: «Бакалавр», освітньої спеціальніостьі 241 – «Готельно-ресторана справа»), моделювання.
- Трибрат Р.О. Досвід розведення перепелів в умовах НДВ ферми Миколаївського НАУ / Р.О. Трибрат, О.А. Коваль // Вісник аграрної науки Причорномор’я : зб. наук. праць Миколаївського НАУ. – Миколаїв, 2012. – Вип. 4. – Ч. 2. – Т. 2. – С. 163–166.
- Лихач В.Я. Продуктивні якості свиней породи ландрас у період адаптації / В.Я. Лихач, А.В. Лихач, Р.О. Трибрат // Таврійський науковий вісник. – Херсон, 2012. – Вип. 78. – Ч. 2. – Т. 2. – С. 110–115.
- Петрова О.І. Забійні показники бугайців молочних порід / О.І. Петрова, Р.О. Трибрат, С.М. Галімов // Вісник Сумського національного аграрного університету. – Суми, 2016. – Вип. 1(29). – С. 234–237.
- Трибрат Р.О., Рукавиця А.А. Аналіз кореляційних зв’язків між індексною оцінкою, результатами бонітування та BLAP оцінками свиноматок української м’ясної породи / Р.О. Трибрат, А.А. Рукавиця // Науковий вісник «Асканія-Нова». – 2016. – Вип. 9. – С. 245–254.
- Петрова О.І. Забійні показники бугайців молочних порід / О.І. Петрова, Р.О. Трибрат, С.М. Галімов // Зб. наук. праць Сумського національного аграрного університету. Серія : Тваринництво. – Суми : СНАУ, 2016. – Вип. 5(29). – С. 238–240.
- Петрова О.І. Використання яловичини, одержаної від тварин різних вагових кондицій для виробництва ковбас / О.І. Петрова, О.М. Сморочинський, Р.О. Трибрат // Вісник аграрної науки Причорномор’я: зб. наук. праць Миколаївського НАУ. – Миколаїв, 2017. – Вип. 4. – Ч.2. – Т.2. – С. 163–172.
- Rational use of oilseed waste to increase dairy productivity / Ermir Shahini, Serhii Luhovyi, Halyna Kalynychenko, Oleksii Starodubets,
Ruslan Trybrat // International Journal of Environmental Studies, 2022. DOI: 10.1080/00207233.2022.2147727
- Технологія виробництва продукції свинарства : курс лекцій з вивчення дисципліни для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр» спеціальності 204 «ТВППТ» денної та заочної форми навчання / В. Я. Лихач, В. С. Топіха, Г. І. Калиниченко, Р. О. Трибрат, С. І. Луговий, А. В. Лихач – Миколаїв : МНАУ, 2018. – 348 с.
- Технологія виробництва продукції свинарства : робочий зошит з методичними рекомендаціями для виконання лабораторно-практичних робіт студентами факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва денної форми навчання із застосування кредитно-модульної системи організації навчального процесу напряму підготовки 6.090102 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / В. Я. Лихач, В. С. Топіха, Г. І. Калиниченко, Р.О. Трибрат, С.І. Луговий ; Миколаївський національний аграрний університет. – Миколаїв : МНАУ, 2018. – 102 с.