Калиниченко Галина Іванівна
кандидат сільськогосподарських наук, доцент
Народилася 15 березня 1962 року у м. Березники Пермської області, Росія. У 1984 році закінчила Херсонський с.-г. інститут ім. О. Д. Цюрупи (нині – Херсонський державний аграрний університет), з 1996 року – кандидат с.-г. наук (дисертацію захистила в Херсонському с.-г. інституті ім. О. Д. Цюрупи). З 2000 року має вчене звання доцента кафедри спеціальної зоотехнії. Стаж роботи – 28 років, у т.ч. науково-педагогічний – 26 років.
Опубліковано близько 90 наукових праць у т.ч. “Шляхи підвищення інтенсифікації галузі свинарства в Миколаївській області” (2006), “Сучасний стан вівчарства Миколаївщини” (2006), “Селекція сільськогосподарських тварин. Курс лекцій” (2006), ряд методичних рекомендацій з питань розвитку свинарства та вівчарства.
Технологія виробництва продукції свинарства, основи наукових досліджень та патентування.
В 2006 році нагороджена Знаком “Відмінник аграрної освіти та науки” ІІІ ступеня.
- Коваль О. А. Ефективність вирощування ремонтного молодняку свиней на решітчастій підлозі / О. А. Коваль, Г. І. Калиниченко // Збірник наукових праць Вінницького національного аграрного університету. – 2012. – Вип. 5 (67). – C. 121-124.
- Відгодівельні та забійні якості молодняку свиней за різних поєднань / [Г. І. Калиниченко, О. А. Коваль, О. І. Петрова, А.І. Кислинська] // Свинарство. — 2014. — Вип. 65. – С. 122-125.
- Калиниченко Г.І. Влияние различных вариантов скрещивания на воспроизводительную способность свиноматок/ Г.И. Калиниченко., О.А. Коваль, А. І. Кислинська // Сб. науч. трудов Ульяновской ГСХА. – Ульяновск: 2015. – Вип. 1. – С.86–93.
- Калиниченко Г.І. Особливості росту різних поєднань молодняку свиней великої білої породи угорської селекції у постадаптаційний період / Калиниченко Г.І., Кислинська А.І. // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – Миколаїв: 2015. – Вип. 2 (85). – т.1.Ч.2 – С. 137–142.
- Калиниченко Г. І. Відтворювальні якості свиноматок великої білої породи угорської селекції в умовах Причорномор’я України / Г. І. Калиниченко, А. І. Кислинська // Фундаментальные и прикладные проблемы повышения продуктивности животных и конкурентноспособной продукции животноводства в современных экономических условиях АПК РФ: материалы международной научно-практической конференции. – 2015. – Т. 2. – С. 184-186.
- Калиниченко Г.І. Морфологічні показники крові та природної резистентності молодняку свиней різних генотипів / Калиниченко Г.І., Кислинська А.І. // Міжвідомчий тематичний науковий збірник Інституту свинарства і АПВ НААН. – Вип. 67. – Полтава, 2015. – С. 138–141.
- Калиниченко Г.І. Сучасна технологія виробництва свинини в умовах СТОВ ім. Мічуріна Братського району Миколаївської області / Г.І. Калиниченко, О.А. Коваль, О.І. Петрова // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – Миколаїв: 2015. – Вип. 2 (84). – т.2.Ч.1 – С. 151–155.
- Продуктивні якості овець різних генотипів /Калиниченко Г.І., Коваль О.А. / Вісник Сумського НАУ,серія «Тваринництво», вип.1 (29). –2016. С. 159–161.
- Калиниченко Г.І. Вплив різних генотипів на динаміку загального білка та білкових фракцій у сироватці крові молодняку свиней / Калиниченко Г.І., Кислинська А.І. //Науково-технічний бюлетень ІТ УААН. – Харків: 2016. – Вип. 115. С. 103–109.
- Топіха В.С. Тенденції розвитку селекційно-племінної роботи у вівчарстві / В.С. Топіха, Г.І. Калиниченко, О.І. Петрова, В.А Кириченко // Вісник Дніпропетровського ДАЕУ. Зоотехнічні науки. – Дніпро: ДДЕУ, 2017. – Вип. 1(43). – С. 107–110.
- Тенденції розвитку селекційно-племінної роботи у вівчарстві / Топіха В.С., Калиниченко Г.І., Петрова О.І., Кириченко В.А. // Матер. ІІІ Міжнародної науково-практичної конференції. «Теорія і практика розвитку вівчарства та козівництва України в умовах євроінтеграції. – Дніпро: ДДЕУ, 2017.– С. 71–75.
- Особенности термоустойчивости организма свиней импортной популяции в процессе адаптации на юге Украины //Калиниченко Г.И., Кислинська А.И. //Материалы ХХ Международной научно-практической конференции, посвященной 50-летию кафедр крупного животноводства и переработки животноводческой продукции; свиноводства и мелкого животноводства УО БГСХА, г. Горки, 1-2 июня 2017 : в 2 частях / Министерство сельского хозяйства и продовольствия Республики Берарусь. Сборник научных трудов института животноводства Белоруссии. –Горки, 2017. – Ч.2. –С. 77–81.
- Калиниченко Г.І.Кількісні та якісні показники м’яса молодняку свиней за різних поєднань / Калиниченко Г.І., А.І. Кислинська. // Вісник аграрної науки Причорномор’я. – Миколаїв: 2017.
- Технологія виробництва продукції свинарства : курс лекцій з вивчення дисципліни для здобувачів вищої освіти ступеня «бакалавр» спеціальності 204 «ТВППТ» денної та заочної форми навчання / В. Я. Лихач, В. С. Топіха, Г. І. Калиниченко, Р. О. Трибрат, С. І. Луговий, А. В. Лихач – Миколаїв : МНАУ, 2018. – 348 с.
- Технологія виробництва продукції свинарства : робочий зошит з методичними рекомендаціями для виконання лабораторно-практичних робіт студентами факультету технології виробництва і переробки продукції тваринництва денної форми навчання із застосування кредитно-модульної системи організації навчального процесу напряму підготовки 6.090102 – «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва» / В. Я. Лихач, В. С. Топіха, Г. І. Калиниченко, Р.О. Трибрат, С.І. Луговий ; Миколаївський національний аграрний університет. – Миколаїв : МНАУ, 2018. – 102 с.